جوانی با سبزیجات
شما نمیتوانید هرگز پیر نشوید، اما چیزهایی هست که خوردن آنها به شما کمک میکند که دیر تر آثار پیری را بر ظاهر و باطن خود مشاهده کنید. اینجا به مواردی از دنیای سبزیجات اشاره میکنیم که در این راه به شما کمک میکنند.
آنتیاکسیدانها ماده فعال سبزیجات برای حفظ مقاومت بدن در مقابل بیماری است. سبزیهایی مثل کلم، بلال، کلم بروکلی و فلفل و... با قیمتی ارزان این اکسیر جوانی را به ما تقدیم میکنند.
کلم پیچ
کلمها بویژه کلم پیچ سرشار از ویتامین C، ویتامین A و اسید فولیک است و دارای عناصری مثل گوگرد، فسفر و کلسیم است. همچنین فولات در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مفید است. از این رو افرادی که یک بار دچار سکته شدهاند، خیلی خوب است مرتب کلم مصرف کنند.از مهمترین خواص این خانواده میتوان به تأثیر آنها در پیشگیری از سرطان اشاره کرد.
چغندر
چغندر به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است، همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم، کاسیوم، کربوهیدرات، کمی پروتئین و ویتامینهایی چونB1 و B2، نیاسین، B6، B12 و C در آن موجود است. شیره چغندر سیستم گردش خون را بهبود میبخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند. چغندر به جذب غذا کمک کرده و آنتیاکسیدهای موجود در آن به حفظ سلامت عمومی و سلامت سلولهای بدن کمک میکند.
فلفل دلمهای
تحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاکاروتن فراوان موجود در فلفل دلمهای میتواند از بروز بسیاری سرطانها جلوگیری کند، زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اکسیدانهای قوی هستند.
همچنین باید گفت: کپساسین به عنوان فعالترین عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود.
این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی (که سلولهای شما را از آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند) و ضدباکتریایی نیز دارد. اسید فولیک (فولات) که یکی از ویتامینهای گروه B است، باعث کاهش مادهای به نام هموسیستئین در خون میشود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش از حد میتواند باعث تخریب رگهای خونی و افزایش احتمال سکته قلبی شود. فیبر موجود در این سبزی میتواند کلسترول خون را که عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سکته است، کاهش دهد.
ذرت
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است و غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است، کلسترول خون را پایین میآورد و برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است. تحقیقات علمی در مورد خواص درمانی ذرت نشان میدهد این دانه گیاهی دارای مواد شیمیایی پرونتاز (معروف به مهارکننده) است و رژیم غذایی ذرت شیرین نظیر دانههایی چون برنج و حبوبات در کاهش نرخ مرگ و میر براثر سرطان کولون، سرطان سینه و سرطان پروستات بسیار موثر است.